Depot Twee

Depot Twee is een ontwerp dat inspeelt op de toenemende vraag naar open depots en open ateliers. Hierdoor krijgt het publiek de kans om beter te zien wat er in depots staat en hoe restauratoren te werk gaan. Depot Twee zal op het bedrijventerren De Boeg in Oegstgeest gerealiseerd worden voor drie verschillende musea.

Depot Twee wordt 8.000 m2 groot en zal naast depots ook ateliers krijgen die voor het publiek zichtbaar zijn. Op de gevel aan de A44-zijde komt een LED-scherm van circa 200 m2 waarop foto's worden geprojecteerd van objecten die in depot staan.

Lees meer

Depot Amsterdam

Depot Amsterdam is 17 december 2015 opgeleverd. EYE Film Instituut Nederland is de hoofdhuurder en opende het complex feestelijk op 16 september 2016. Het complex is voorzien van depots van +18 graden, + 5 graden en -5 graden Celsius. Naast de 11 depots is er 1.500 m2 aan werkruimten. In dit complex zijn nog twee archiefbewaarplaatsen van elk 300 m2 te huur. In samenwerking met een dienstverlener is er in één kunstdepot ruimte te huur per vierkante meter per maand.

Depot Amsterdam is 17 december 2015 opgeleverd. De financiering is verstrekt door de Triodos Bank. Het eigen vermogen is bijeengebracht door verschillende beleggers. Ook is subsidie verkregen van de provincie Noord-Holland.

Bekijk hier de bouwfilm van het depot en de timelapse van de bouw. 

Lees meer