Symposium over depots

Terug
3 October 2022

Op 9 juni organiseert WAD depots, in samenwerking met haar stakeholders, een symposium over trends en ontwikkelingen in de markt van depots voor de opslag van cultureel erfgoed.

WAD organiseert op dinsdagmiddag 9 juni 2015 op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden een symposium over depots voor de opslag van cultureel erfgoed. Er zal aandacht besteed worden aan de volgende aspecten: toenemende behoefte aan kijkdepots, de combinatie van depots voor particulieren en musea (bijvoorbeeld het beoogde depot voor Museum Boijmans van Beuningen) en de rol die marktpartijen spelen in de ontwikkeling van dergelijke depots. De doelgroep van dit symposium bestaat uit musea, particuliere verzamelaars en archiefinstellingen.

 

Verder wordt aandacht gegeven aan klimaatbeheersing en wordt het veel geroemde Scandinavische model besproken. Ook beheer en de exploitatie van depots krijgt voldoende aandacht. Er wordt gerefereerd aan het in aanbouw zijnde Depot Amsterdam en de ontwikkeling van Depot Twee, een complex met kijkdepots en open ateliers, te realiseren in Oegstgeest.